Artykuły

Łódź według Waldemara Wolańskiego

- Moim ulubionym miejscem w Łodzi jest Teatr Arlekin. Bo to najwspanialsze miejsce, z najwspanialszymi ludźmi. W pracy spędzamy po 10-12 godzin, dlatego cieszę się, że dobrze się tam czuję - dyrektor Teatru Arlekin WALDEMAR WOLAŃSKI o swojej Łodzi.

A to m.in. dlatego, że dbamy w teatrze o atmosferę familijną. Razem obchodzimy wszelkie jubileusze, każde artystyczne i rodzinne wydarzenie, jak narodziny wnuczka pani dyrektor, jest dla nas okazją do wspólnego świętowania. Mało jest takich teatrów w Polsce i to przekłada się na to, co potem widzimy na scenie.

Manufaktura

Bardzo się cieszę, że powstała w Łodzi Manufaktura. Naprawdę! Uważam, że brakowało w naszym mieście rynku otoczonego gastronomią - bo właśnie ta część Manufaktury bardziej mnie interesuje, niż sklepy - i centrum w dawnej fabryce Poznańskiego spełnia w jakimś stopniu tę rolę. A ja lubię posiedzieć w dobrej knajpce i popatrzeć sobie na ludzi. I dopóki nie zrewitalizuje się Stary Rynek, a na razie się na to nie zapowiada, będę tego szukał właśnie w Manufakturze.

Anatewka

Bardzo lubię restaurację Anatewka. Mają tam bardzo dobre jedzenie i fajną atmosferę, choć czasem mi żal tych dziewczyn ze skrzypcami, które muszą wchodzić aż pod sufit. Lubię spędzać czas w miejscach, które wytwarzają rodzinną atmosferę, a Anatewka taki klimat właśnie ma.

Polska

Znakomitą kuchnię ma Restauracja Polska (choć nie wiem czy jeszcze się tak nazywa, bo tam co jakiś czas zmienia się nazwa), mieszcząca się na rogu ulic Piotrkowskiej i Rewolucji 1905 r. Nie jest to restauracja tania, ale myślę, że warto czasem wydać większą kwotę, by zjeść coś naprawdę niezwykłego i niecodziennego. A podawane tam polędwiczki drobiowe w musie jabłkowym z pieczonymi ziemniaczkami w ziołach to danie nadzwyczajne...

Pracownia

X
Nie jesteś zalogowany. Zaloguj się.
Trwa wyszukiwanie

Kafelki

Nakieruj na kafelki, aby zobaczyć ich opis.

Pracownia dostępna tylko na komputerach stacjonarnych.

Zasugeruj zmianę

x

Używamy plików cookies do celów technicznych i analitycznych. Akceptuję Więcej informacji