Artykuły

Warszawa. Premiera "Kuchni Caroline" we Współczesnym

18 stycznia w Teatrze Współczesnym odbędzie się premiera spektaklu "Kuchnia Caroline" Torbena Bettsa w przekładzie Małgorzaty Semil i w reż. Jarosława Tumidajskiego.

Caroline Mortimer jest gwiazdą telewizyjnego programu kulinarnego. Co tydzień oglądają ją dwa miliony widzów, książki jej autorstwa rozchodzą się w niebotycznych nakładach, jej życie jest idealne - ma kochającego męża, wspaniałego syna, który właśnie ukończył studia z wyróżnieniem, i piękną posiadłość. Jednak w pewien czerwcowy wieczór nad dom i życie Caroline nadciąga burza. Bo gdy gasną światła i kamery przestają nagrywać, pojawia się niewygodna prawda, a perfekcyjne życie okazuje się być tylko pozorem, iluzją.

Autor Torben Betts (ur. 1968) mieści się w czołówce współczesnych dramaturgów brytyjskich. Ukończył uniwersytet w Liverpoolu i początkowo zajął się aktorstwem, które w końcu porzucił dla dramatopisarstwa. Jego talent "odkrył" Alan Ayckbourn, angażując go jako dramaturga-rezydenta w teatrze w Scarborough. Dramaty Bettsa zyskały wkrótce uznanie publiczności i krytyków ( nagroda za Najlepszą Nową Sztukę Sezonu 2006/2007). Dziś są tłumaczone na wiele języków i grane na licznych scenach.

Spektakl dla widzów od lat 16

Premiera: 18 stycznia o godz. 19.00, Scena Główna

Pracownia

X
Nie jesteś zalogowany. Zaloguj się.
Trwa wyszukiwanie

Kafelki

Nakieruj na kafelki, aby zobaczyć ich opis.

Pracownia dostępna tylko na komputerach stacjonarnych.

Zasugeruj zmianę

x

Używamy plików cookies do celów technicznych i analitycznych. Akceptuję Więcej informacji